A2-melk: natuurlijk anders
Niet alle melk is hetzelfde. Sommige koeien geven melk met een andere eiwitsamenstelling – en dat maakt A2-melk bijzonder. Het verschil zit in het bètacaseïne, een van de belangrijkste melkeiwitten. Waar gewone melk meestal een mix is van A1- en A2-eiwitten, bevat A2-melk uitsluitend het A2-type. Dat verschil is klein, maar merkbaar – vooral in hoe mensen de melk verteren.
Of een koe A2-melk geeft, ligt vast in haar DNA. Alleen dieren met het A2/A2-gen produceren melk zonder het A1-eiwit. Van al onze koeien en kalfjes hebben we een haarmonster afgenomen om te kunnen testen of ze deze A2/A2-genen hebben.
Lekker en makkelijker verteerbaar
Veel mensen ervaren A2-melk als milder voor hun spijsvertering. Hoewel we daar wettelijk geen gezondheidsclaims over mogen doen, horen we regelmatig positieve reacties. In landen als Nieuw-Zeeland, Australië, de VS en Engeland is A2-melk al volop verkrijgbaar in de supermarkt. In Nederland staat het nog in de kinderschoenen, maar de belangstelling groeit snel.
Het mooie is: A2-melk smaakt net zo lekker als gewone melk. Romig, fris en vol van smaak – maar met een eiwitsamenstelling die voor sommige mensen net wat prettiger is. Gewone melk dus, maar dan natuurlijk anders.
Biologisch
Onze A2-melk is bovendien 100% biologisch. Dat betekent dat onze koeien, pinken en kalfjes veel buiten lopen, biologisch voer krijgen en er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest of gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast gebruiken we ook geen preventieve antibiotica. Door middel van koemonitoring houden we de gezondheid en het welzijn van onze koeien nauwlettend in de gaten en sporen we zieke dieren zo snel mogelijk op.
Op deze manier proberen we ons te onderscheiden en combineren we het beste van twee werelden: puur natuur én verantwoorde productie. Dat proef je!